
Paliwo dla mózgu
Bardzo niskie spożycie ryb morskich oraz ich przetworów może prowadzić do poważnego deficytu kwasów tłuszczowych omega-3, a tym samym sprzyjać wielu schorzeniom.
czytaj więcejBardzo niskie spożycie ryb morskich oraz ich przetworów może prowadzić do poważnego deficytu kwasów tłuszczowych omega-3, a tym samym sprzyjać wielu schorzeniom.
czytaj więcejZ lek. med. Ewą Matyską-Piekarską, internistą oraz dietetykiem z Europejskiego Centrum Leczenia Otyłości Dzieci i Dorosłych rozmawia Magdalena Próchnicka.
czytaj więcejNie ma nic lepszego w upalne dni jak porcja zimnych lodów. Wyśmienicie smakują, schładzają organizm, doskonale poprawiają nastrój. Uwielbiamy je, a zarazem nękani wyrzutami sumienia ...
czytaj więcejJeden z najpopularniejszych napojów na świecie. W rankingach spożycia deklasuje kawę, piwo, wino oraz inne napoje. Średnio, statyczny mieszkaniec naszego globu spożywa pół szklanki herbaty ...
czytaj więcej