Składniki:
Kurczak, filet (130g, 1 porcja ≈ 129 kcal)
Kasza jaglana (60g, 6 łyżek ≈ 208 kcal)
Papryka żołta (60g, 1/2 małej sztuki ≈ 9 kcal)
Papryka zielona (60g, 1/2 małej sztuki ≈ 9 kcal)
Papryka czerwona (60g, 1/2 małej sztuki ≈ 14 kcal)
Cukinia (100g, 1 porcja ≈ 13 kcal)
Zioła do drobiu (3g, 1 łyżeczka ≈ 8 kcal)
Oliwa z oliwek (10g, 2 łyżeczki ≈ 88 kcal)
Przyprawa pieprz czarny (2g, 1 szczypta ≈ 5 kcal)
Sól (2g, 1 szczypta Zestaw 2 ≈ 0 kcal)
Przygotowanie:
Kaszę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Warzywa i kurczaka pokroić. Oliwę wymieszać z przyprawami i natrzeć kurczaka. Mięso wraz z zalewą wrzucić na rozgrzaną patelnię, po chwili dodać warzywa i dusić pod przykryciem kilka minut, aż warzywa zmiękną. Danie połączyć z kaszą, wymieszać. Na końcu skropić olejem lnianym.
Twój komentarz