Składniki: nasiona chia, mleko/mleko kokosowe/mleko migdałowe, kakao, miód/ksylitol (opcjonalnie- najlepiej nie dodawać :-)), mango (bardzo dojrzałe), kiwi, granat.
Przygotowanie: kakao rozpuszczamy w mleku (opcjonalnie dosładzamy). Tak przygotowanym mlekiem zalewamy nasionka chia. Co kilka minut mieszamy, nie dopuszczamy do zrobienia się "grudek". Gdy całość zgęstnieje, przekładamy do pucharków i odstawiamy na kilka godzin do lodówki do całkowitego napęcznienia. Mango należy obrać ze skóry i zblendować- zrobić mus, przełożyć do pucharków.
Kiwi pokroić w kostkę, ułożyć na musie mango. Wierzch posypujemy ziarenkami granatu.
Smacznego :-)
2 komentarze
Zrobiłam, serio godny polecenia deser. Prostota wykonania i mega efekt.
Cieszę się, że zainspirowałam Panią do wykonania tego deseru. Smacznego i zapraszam do innych moich propozycji.