dr inż. Iwona Krawczyk-Kłys
12 Sty

MINI PIZZE Z CUKINII

Zdrowa niskowęglowodanowa kolacyjka :-)

MINI PIZZE Z CUKINII

Skłaniki:

  • cukinia
  • kulka mozarelli
  • przecier pomidorowy
  • kilka plastrów chudej szynki
  • bazylia, oregano, sól, pieprz, ulubione przyprawy do pizzy
  • opcjonalnie,  cieniutkie plastry żółtego sera (dla osób nie odchudzających się)

Przygotowanie:

  • piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
  • przecier pomidorowy mieszamy z przyprawami
  • cukinię kroimy w centymetrowej grubości plastry i układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę
  • na plastry cukinii nakładamy przecier pomidorowy z przyprawami, pokrojoną w kosteczkę szynkę i posypujemy startą na tarce mozarellą
  • opcjonalnie kładziemy cieniutkie plasterki żółtego sera
  • wstawiamy do piekarnika na ok 15 min

Można podawać z dobrej jakości ketchupem.

Twój komentarz




POKAŻ