dr inż. Iwona Krawczyk-Kłys
31 Paź

Dynia na ostro

Cukierek albo psikus ;). A może zamiast słodyczy w Halloween, skusicie się na leczo z dynią i chorizo?

Polecam. Smacznego!

Składniki(1 porcja):

  • kiełbasa chorizo – 100g
  • dynia – 300g
  • cebula – 50g
  • olej kokosowy – 10g
  • papryka czerwona - 150g
  • przecier pomidorowy - łyżka
  • sól pieprz
  • ulubione zioła

Sposób przygotowania:

Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem i podsmażyć. Następnie pokroić dynię i chorizo na drobne kawałki i dorzucić do reszty. Dusić chwilę pod przykryciem. Na koniec dodać przecier pomidorowy, dusić jeszcze przez chwilę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ulubionymi ziołami.

Wartość kaloryczna porcji: ok. 500kcal

Twój komentarz




POKAŻ