Składniki:
- Łosoś świeży – 200g
- Szparagi – 8 sztuk
- Ziemniaki – 2 średnie sztuki
- Pomidorki koktajlowe – 8-10 sztuk
- Przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do ryb, sezam
Przygotowanie:
- Ziemniaki umyć i ugotować (prawie do miękkości).
- Łososia umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do ryb. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wraz z pomidorkami i podgotowanymi ziemniakami na papierze do pieczenia. Piec w 170 stopniach około 25 minut.
- Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, lekko posmarować olejem, doprawić solą, pieprzem i obsypać sezamem.
- Piec w 170 stopniach około 15-20 minut.
Kaloryczność porcji: ok. 500 kcal
Smacznego!
Twój komentarz