Składniki:
- Jabłko – duża sztuka/ 220g
- Jogurt naturalny – 150g
- Orzechy włoskie – 20g
- Płatki owsiane – 4 łyżki/ 40 g
- Cynamon
Sposób przygotowania:
- Rozgrzać patelnię i uprażyć na niej płatki owsiane.
- Jabłko obrać ze skórki, wydrążyć gniazdko nasienne i pokroić na mniejsze kawałki.
- Dolać odrobinę wody, dodać cynamon i dusić ok 15 min., następnie energicznie wymieszać, aż uzyskamy w miarę jednolitą masę.
- W pucharku układać warstwowo: 5 łyżek jogurtu naturalnego, płatki owsiane i otręby, mus jabłkowy, 5 łyżek jogurtu naturalnego.
- Na wierzch: szczypta płatków owsianych, otrębów, cynamonu i posiekane orzechy włoskie.
Kaloryczność porcji:ok. 350 kcal
Smacznego!
Twój komentarz