dr inż. Iwona Krawczyk-Kłys
05 Kwie

Jabłko zapiekane z serem

Prosty i szybki w przygotowaniu posiłek uzupełniający z nutą owoców leśnych

Składniki

  • Jabłko – duża sztuka
  • Twaróg półtłusty – 100 g
  • Jajko – 1 sztuka
  • Cukier trzcinowy – ½ łyżeczki
  • Ekstrakt waniliowy – 2-3 krople
  • Maliny/borówki amerykańskie – kilka sztuk

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
  • Wydrążyć ogryzki z jabłek.
  • Do środka wkładamy masę serową ( twaróg wymieszany z cukrem trzcinowym, jajkiem i owocami).
  •  Jabłko położyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez około 30 minut.

 Porcja: ok.300 kcal

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ