Składniki:
- Płatki owsiane 5 łyżek, 50 g
- Miód 1,5 łyżeczki, 16 g
- Orzechy nerkowca 5 szt
- Pestki słonecznika 1 łyżeczka, 10g
- Cynamon szczypta
- Jogurt naturalny 3 łyżki, 60g
- Truskawki garść, 70 g
- Maliny 2 szt, ok 20 g
- Pomarańcza, ¼ plasterka, do dekoracji
- Mięta, listek
Sposób przygotowania:
- Płatki owsiane wymieszać z miodem, pestkami słonecznika, orzechami nerkowca i cynamonem.
- Piec na blaszcze wyłożonej papierem przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.
- Po tym czasie zostawić do ostudzenia. ¾ truskawek zblendować na gładki mus.
- Następnie przełożyć granolę do miseczki, na nią nałożyć jogurt, mus truskawkowy.
- Pozostałe truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na granoli razem z malinami i plasterkiem pomarańczy.
- Ozdobić listkiem mięty.
Smacznego!
Twój komentarz