dr inż. Iwona Krawczyk-Kłys
19 Wrze

Wytrawne muffinki

Pyszne muffinki w wytrawnej wersji. Idealne na II śniadanie lub na kolację. Polecam!

Składniki

  • jajko 2 duże sztuki
  • papryka czerwona 50g (1/4 sztuki)
  • papryka zielona 50g (1/4 stuki)
  • szynka z indyka 1 duży plaster
  • pieprz czarny mielony szczypta
  • oregano szczypta
  • rozmaryn szczypta

Sposób przygotowania

  • Papryki pokroić na drobną kostkę.
  • Szynkę pokroić w paski.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
  • Jajka roztrzepać w misce, dodać przyprawy, pokrojone warzywa i szynkę.
  • Wymieszać i przełożyć do silikonowych foremek na babeczki.
  • Piec 15-20 minut.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ