dr inż. Iwona Krawczyk-Kłys
26 Paź

Śliwki pod owsianym crumble

Przepyszne, owocowe, lekko kwaskowe... Na ciepło!

Składniki na 2 porcje

  • 300g (porcja) śliwek
  • 60g (6 łyżek) mąki owsianej
  • 30g (3 łyżki) erytrolu
  • 25g (duża łyżka) masła

Sposób przygotowania

  • Z owoców usunąć pestki, podzielić na połówki i przełożyć do płytkiego naczynia żaroodpornego lub kokilek.
  • Masło rozpuścić i wymieszać z mąką oraz erytrolem.
  • Posypać owoce powstałą kruszonką i zapiekać 25 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia.
  • Opcjonalnie przyozdobić cynamonem przed podaniem .
  • Można podawać z jogurtem naturalnym.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ