dr inż. Iwona Krawczyk-Kłys
10 Luty

Pieczone pączki twarogowe z marmoladą różaną

Pączki w wersji light

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej typ 1850
  • 250 g sera twarogowego półtłustego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 8 łyżeczek marmolady różanej.

Sposób przygotowania

  • Jajko z serem i ksylitolem zmiksować mikserem.
  • Dodać mąkę i proszek do pieczenia, zagnieść ręcznie ciasto. Pokroić na osiem części.
  • Do środka dodać marmoladę i dokładnie skleić formując kształt pączka.
  • Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (zachować odstępy).
  • Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  • Posypać pudrem z ksylitolu.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ