dr inż. Iwona Krawczyk-Kłys
19 Luty

Smaki lata w środku zimy

Szybka, zdrowa i przepyszna propozycja na posiłek/deser.

Jagodowa rozkosz


Składniki

  • Jogurt naturalny – 200g (kubek)
  • Jagody mrożone – 200g (½ sztuki)
  • Borówki, liść mięty - do dekoracji

Przygotowanie

  • Jagody zblendować
  • Na dno słoiczka wykładać kolejno:
    • ½ porcji jogurtu
    • porcja musu jagodowego
    • ½ porcji jogurtu
  • Następnie dekorujemy, borówkami i listkiem mięty.

Deser z egzotyczną nutą


Składniki

  • Jogurt naturalny – 200g (kubek)
  • Mango – 200g (½ sztuki)
  • Wiórki kokosowe- 2 łyżeczki
  • Borówki, liść mięty - do dekoracji

Przygotowanie

  • Jogurt naturalny wymieszać z wiórkami kokosowymi
  • ¼ porcji mango obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę
  • ¾ porcji mango zblendować
  • Na dno słoiczka wykładać kolejno:
    • ½ porcji jogurtu
    • porcja mango
    • ½ porcji jogurtu
    • pokrojone w kostkę mango
  • Następnie dekorujemy borówkami i listkiem mięty.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ