Jagodowa rozkosz
Składniki
- Jogurt naturalny – 200g (kubek)
- Jagody mrożone – 200g (½ sztuki)
- Borówki, liść mięty - do dekoracji
Przygotowanie
- Jagody zblendować
- Na dno słoiczka wykładać kolejno:
- ½ porcji jogurtu
- porcja musu jagodowego
- ½ porcji jogurtu
- Następnie dekorujemy, borówkami i listkiem mięty.
Deser z egzotyczną nutą
Składniki
- Jogurt naturalny – 200g (kubek)
- Mango – 200g (½ sztuki)
- Wiórki kokosowe- 2 łyżeczki
- Borówki, liść mięty - do dekoracji
Przygotowanie
- Jogurt naturalny wymieszać z wiórkami kokosowymi
- ¼ porcji mango obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę
- ¾ porcji mango zblendować
- Na dno słoiczka wykładać kolejno:
- ½ porcji jogurtu
- porcja mango
- ½ porcji jogurtu
- pokrojone w kostkę mango
- Następnie dekorujemy borówkami i listkiem mięty.
Smacznego!
Twój komentarz