dr inż. Iwona Krawczyk-Kłys
08 Sier

Sałatka z mozzarellą, jajkami przepiórczymi i pesto

Próbowaliście kiedyś jaj przepiórczych? Jest okazja!

Składniki

  • mozzarella 60g (1/2 kulki)
  • jaja przepiórcze lub kurze 60g (5 sztuk lub 1 sztuka)
  • por 10g (kawałek)
  • rukola 20g (garść)
  • kiełki 5g (szczypta)
  • pestki dni 10g (łyżeczka)
  • pesto 5g (łyżeczka)
  • oliwa z oliwek 5g (łyżeczka)

Sposób przygotowania

  • Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić.
  • Na talerzyk rozłożyć rukolę, plastry mozzarelli, jajka, kiełki i kawałeczki pora.
  • Posypać pestkami i skroić pesto wymieszanym z oliwą.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ