Składniki:
- 3 żółtka
- 1 łyżka ksylitolu
- pasta waniliowa (ilość wg.uznania)
- sok z połowy cytryny
- 1 małe opakowanie mascarpone (250g)
- 1 małe opakowanie ricotta (250g)
- maliny, borówki amerykańskie
- listki mięty – do dekoracji
- gorzka czekolada
Przygotowanie:
FOREMKI:
- silikonowe foremki wysmarować rozpuszczoną gorzką czekoladą i wstawić do lodówki na ok. 20 min
MASA SEROWA:
- żółtka ubić z łyżką ksylitolu na gładką lśniącą masę
- dodać serek mascarpone i ricotta - wszystko zmiksować
- dodać sok z cytryny i pastę waniliową
- dodać owoce i wymieszać
Gdy czekoladowe foremki będą już twarde, napełniamy je masą serową i wierzch pokrywamy gorzką czekoladą. Tak przygotowane babeczki umieszczamy w lodówce na ok 20 min.
Smacznego!
Twój komentarz