dr inż. Iwona Krawczyk-Kłys
02 Maj

Muffiny jajeczne ze szparagami

Wytrawne, a równie smaczne...

Składniki (na 5 sztuk)

  • 250g - 5 jajek
  • 125g - 5 szparagów
  • 5g - łyżeczka oliwy
  • 50g - kawałek papryki
  • 25g - kawałek pora

Sposób przygotowania

  • Pora posiekać w piórka, paprykę pokroić w kosteczkę.
  • Ze szparagów usunąć zdrewniałe końce i pokroić je w około 1 cm plastry, pozostawiając końcówki.
  • Poddusić warzywa (poza końcówkami szparagów) na patelni z oliwą, przełożyć do foremek na muffinki.
  • Jaja roztrzepać z przyprawami (np. solą i pieprzem).
  • Wlać do foremek, na wierzchu ułożyć końcówki szparagów.
  • Zapiekać 20 minut w 200 stopniach.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ